Infrapunalämmittimet

Sort by
Hinta
Kategoriat
Väri
Material

Luonnollinen lämpö infrapunalämmityksen ansiosta

Ne paistavat kuin pienet auringot ja tarjoavat mukavaa lämpöä: Infrapunalämmittimet luovat miellyttävän lämpötilan hetkessä ja suojaavat samalla ympäristöä ja lompakkoasi. Kerromme sinulle, kuinka se toimii täällä.

Näin infrapunalämmitys toimii

Infrapunalämmittimet toimivat täysin eri tavalla kuin tavalliset kaasu- tai öljylämmittimet. Toisin kuin infrapunalämmitys, perinteinen lämmitys toimii konvektiolla: Kylmä ilma lämmitetään ja jakautuu sitten huoneeseen. Säteilylämmitys on täysin erilaista: se muuntaa sähköstä tulevan energian infrapunasäteilyksi ja lämmittää kohteet, joihin se osuu, kuten katot, lattiat ja seinät. Sieltä lämpö säteilee takaisin huoneeseen. Infrapunasäteilyn rauhoittava lämpö tunnetaan muun muassa lääketieteestä, jossa sen syvävaikutusta käytetään esimerkiksi lihasten rentouttamiseen tai ihosairauksien hoitoon. Myös kotieläintaloudessa infrapunalämmittimiä on käytetty pitkään esimerkiksi vastasyntyneiden porsaiden lämmittämiseen. Nykyaikaiset infrapunalämmittimet rakennetaan esimerkiksi lasilevyihin tai hybridipaneeleihin ja ripustetaan seinälle peilien tai kuvien tapaan. Ne tuottavat luonnollista lämpöä, joka tuntuu auringon säteiltä iholla.

Infrapunalämmityksen edut

Infrapunalämmittimet ovat tehokkuudeltaan selvästi nykyaikaisia ​​kaasu- tai öljylämmittimiä parempia: niiden aallot, jotka syntyvät sähkön ja erityisen hiilikankaan tai grafiittipinnoitteen törmäyksestä, käyttävät vähintään 86 prosenttia käytettävissä olevasta energiasta. tuottaa lämpöä - joskus jopa 100 prosenttia. Perinteiset lämmittimet eivät pysy perässä: jäähdyttimestä riippuen niiden hyötysuhde on vain 60–80 prosenttia. Tämä tarkoittaa: Infrapunalämmittimet suojaavat ympäristöä ja lompakkoasi! Etenkin vihreän sähkön käyttäjät voivat ottaa lämmityksen käyttöön puhtaalla omallatunnolla. Ja: kun infrapunalämmittimet on asennettu, ne vaativat erittäin vähän huoltoa, eikä nuohoojan vastaanottoa tarvita. Myös allergiset hyötyvät tästä erityisestä lämmitystavasta, koska infrapunalämmittimet eivät nosta pölyä.

Kenelle infrapunalämmitys sopii

Infrapunalämmittimiä käytettiin alun perin suurten hallien lämmittämiseen, koska lämmitetty ilma ei vain keräänny katon alle, vaan se imeytyy suoraan kehoihin ja esineisiin. Nykyään infrapunalämmittimiä käytetään myös monissa yksityisissä asunnoissa ja taloissa. Seuraava pätee: mitä täyteläisempi huone, sitä parempi lämmöntuotto. Lukuisat huonekalut, mieluiten luonnonmateriaaleista, kuten puusta, pellavasta tai pajusta, sekä asukkaat voivat absorboida ja lähettää infrapunaaaltoja. Tämän seurauksena ne auttavat epäsuorasti lämmittämään huonetta. Infrapunalämmitykseen soveltuvat erityisesti huoneet, joita lämmitetään vain vähän aikaa, kuten kylpyhuone. Kytke jäähdytin päälle heti kun nouset, niin kylmät laatat lämpenevät nopeasti. Lyhyen suihkun jälkeen kylpysi on niin lämmin, että voit aloittaa päivän rennosti. Tässä infrapunalämmitys paljastaa täyden energiansäästövaikutuksensa ja on selvästi parempi kuin jatkuvassa käytössä keskuslämmitys. Se, ovatko infrapunalämmittimet kannattavia koko asuntoosi, riippuu luonnollisesti henkilökohtaisesta sähkötariffistasi. Tässä on suositeltavaa laskea huolellisesti. Infrapunalämmitys on monessa tapauksessa järkevä lisä olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään: pakkasella keskuslämmitys kytketään päälle ja keväällä pois päältä. Jos päivät tai yöt ovat edelleen kylmempiä, infrapunalämmitys tulee mukaan.

Erityyppiset infrapunalämmittimet

Infrapunalämmittimet eivät ole vain käytännöllisiä lämmönlähteitä, vaan ne ovat myös tyylikkäitä koriste-esineitä kotiisi. Saatavilla on esimerkiksi litteitä, siirrettäviä liitutaululämmittimiä, joihin emalipinnoitteen ansiosta voidaan jopa kirjoittaa ja toimia siten muistiotauluina tai valkotauluina. Kuvalämmittimet voidaan painaa yksittäin ja ne sopivat värikkäiden kuvioidensa ansiosta olohuoneen tai lastenhuoneen sisustuselementteiksi. Yksinkertaiset lasi- tai peililämmittimet voidaan joko integroida olemassa olevaan huonekonseptiin tai hävitä huomaamattomasti seinälle. Ne ovat erityisen suosittuja kylpyhuoneessa tai käytävällä. Vaihtoehtona kylpyhuoneeseen on erityinen infrapunalämmitin, jossa on kuivaustoiminto, joka lämmittää pyyhkeesi ja kuivaa ne käytön jälkeen. Toinen etu: kylpyhuoneen infrapunalämmitin lämmittää lattialaatat, jolloin kylmät jalat jäävät historiaan. Se estää myös huurtuneita peilejä ja homeen muodostumista kylpyhuoneessa. Saatavilla on myös infrapunalämmittimiä roikkuvien lämmityspallojen tai vapaasti seisovien siirrettävien säteilylämmittimien muodossa.

Vinkkejä infrapunalämmittimen asentamiseen

Eri mallit on varustettu erilaisilla palveluilla. Kuinka monta wattia tarvitset infrapunalämmittimeen, riippuu kotisi koosta ja eristyksestä. Periaatteessa ei ole suositeltavaa varustaa huoneita vain yhdellä lämmönlähteellä, jolla on suuri teho, vaan valita useita pienemmän tehon lämpöpattereita. Näin saavutat optimaalisen tuloksen. Huomaa: Seinälämmitysjärjestelmät voivat toimia tehokkaasti vain, jos seinät on eristetty hyvin ulkopuolelta ja sisäpuolelle on maalattu erityinen rappaus ja siihen sopiva väri. Molemmat sisältävät hienoja lasisirpaleita, jotka auttavat heijastamaan lämpöä optimaalisesti. Jos infrapunalämmitystä käytetään lattialämmityksenä, on valittava säteilyä läpäisevä lattiapäällyste.

Infrapunalämmittimet ovat energiaa säästäviä ja tehokkaita

Infrapunalämmittimet tarjoavat monia etuja perinteisiin kaasu- tai öljylämmittimiin verrattuna. Vaihto voi olla kannattavaa varsinkin omistajille, sillä uusiin laitteisiin tehty investointi maksaa itsensä takaisin pienen kulutuksen ansiosta. Vuokralaisille näppärästi sijoitettu infrapunalämmitin voi olla hyödyllinen lisä olemassa olevaan täyslämmitysjärjestelmään.