Rantatuolit

Sort by
Hinta
Kategoriat
Väri
Material

Rantatuoli tuo rannikkotunnelmaa kotiisi

Istu istumaan ja sulje silmäsi. Kuuntele aaltojen ääntä, lokkien kiljuntaa, tuulen viheltämistä... Ei, et ole Pohjanmerellä tai Itämerellä! Olet kotonasi puutarhassasi - ja istut tyylikkäässä rantatuolissa. Tämä erityinen huonekalu koostuu puurungosta, jossa on punontatyöt, aurinkoteltta ja laajennettavat jalkatuet, ja se symboloi Saksan rannikkoalueiden kodikasta tunnelmaa.

Rantatuolin historia

Tänä päivänä tunnetun rantatuolin keksi vuonna 1882 Rostockin hovimestari korien valmistaja Wilhelm Bartelmann. Suosittu kokonainen lepotuoli ei ole ulkonäöltään juurikaan muuttunut vuodesta 1910: se on yleensä kaksipaikkainen mänty- tai kuusijalustalla, johon on kiinnitetty pajuhuppu. Istuimet on päällystetty kyllästetyllä markiisikankaalla tai PVC:llä. Rantatuoli on yli 100 vuoden ajan suojellut uimareita ja rannalla kävijöitä luotettavasti tuulelta, auringolta, sateelta ja hiekalta. Hän nauttii edelleen tasaisesti kasvavasta suosiosta. Ei ihme, että rantatuolia ei enää löydy vain Saksan merenrantakohteista, vaan myös monista yksityisistä puutarhoista.

Tähän kannattaa kiinnittää huomiota ostaessasi rantatuolia

Jotta rantatuoli kestää luotettavasti tuulta ja säätä, sen tulee olla tukeva korin kudos. Siksi käytetyn materiaalin tulee olla vakaa ja UV-kestävä. Kangaspäällisten valinnassa on sallittua mikä tahansa. Olipa kyseessä meriraitoja tai romanttisia kukkaprinttejä - kaikki on mahdollista. Varmista kuitenkin, että rantatuolisi tyynyliinat ovat irrotettavia ja pestäviä.