Postilaatikot

Sort by
Hinta
Kategoriat
Väri
Material

Uusi postilaatikko – mihin kannattaa kiinnittää huomiota

Tekstiviesteistä ja sähköpostiviesteistä huolimatta vanha kunnon kirje ei ole läheskään kuollut sukupuuttoon. Postilaatikko on siis välttämätön kaikille asunnonomistajille. Postilaatikoiden valikoima on suuri, tarjolla on lukuisia houkuttelevia muotoja ja värejä. Ruostumattomasta teräksestä tai valualumiinista valmistetut talon postilaatikot ovat erityisen kestäviä, mutta myös kevyemmistä muovimalleista suositellaan. Jos valitset puisen postilaatikon, valitse säänkestävä puulaji. Tilasitko sanomalehden? Lisää sitten vastaava sanomalehtirulla postilaatikkoosi.

Postilaatikon liittämistä koskevat säännöt

Postilaatikon tulee olla postinkuljettajan helposti tavoitettavissa – suositeltava korkeus on 70–170 senttimetriä. Postin yleispalveluasetuksessa (PUDLV) todetaan: "Jos vastaanottajan asuin- tai työosoitteeseen päästään vain suhteettomin vaikeuksin tai jos ei ole sopivaa ja helposti saatavilla olevaa laitetta kirjeiden vastaanottamiseen, vastaanottaja voidaan sulkea pois toimituksesta." Pääsääntöisesti postilaatikot kiinnitetään talon seinän ulkopuolelle, mieluiten katoksen alle. Näin varmistat, että postisi on suojattu kosteudelta, lialta ja luvattomalta pääsyltä.

Oikeutesi standardien mukaiseen postilaatikkoon

Postilaatikon mitat ovat DIN EN 13724 -standardin mukaisia. Tämän perustana on iso vakiokirjain C4: Tämän tulee mahtua helposti aukon läpi eikä taipua postilaatikon sisään. Muuten: Monissa vanhoissa rakennuksissa on vanhentuneita ja liian pieniä malleja. Tässä tapauksessa vuokralaiset voivat vaatia oikeuttaan standardoituun postilaatikkoon. Jos tämä pyyntö ei täyty, vuokran alennuksen voi tehdä jopa prosentilla, kuten useat oikeuden päätökset ovat jo vahvistaneet.