Kissojen raapimispuut

Sort by
Hinta
Kategoriat
Väri
Material
  1. 85,99 €
    UVP 99,00 €
    (0)
  2. 99,99 €
    UVP 124,00 €
    (0)

Raapimispuu: kissanomistajien tärkein huonekalu

Vaikka joskus tuskin huomaat pehmeästi kehrääviä pehmotiikereitä: kissat ovat pieniä petoeläimiä. Siksi talotiikeremme rakastavat teroittaa kynsiään ja saada ne kuntoon metsästystä varten – vaikka ne metsästävätkin vain villapalloja ja pehmohiiriä. Ja jotta kissasi ei edes saa käsitystä kynsiensä teroittamisesta arvokkaissa huonekaluissasi, sinun tulee tarjota hänelle laadukas kissan raapimistolppa. Annamme vinkkejä oikean raapimispuun löytämiseen kissallesi.

Mistä materiaalista raapimistolppa tulee tehdä?

Valitse luonnollisista materiaaleista, kuten sisalista tai puusta valmistettu raapimistolppa, sillä kissat eivät vain kiivetä raapimistolppiinsa, vaan myös tykkää napostella sitä. Raaputustolpat, joissa on irrotettavat ja pestävät päälliset, ovat käytännöllisiä - siltä varalta, että kissasi vuotaa. Tietysti myös rungon leveys on tärkeä. Erittäin paksut rungot tarjoavat vakautta ja turvallisen jalansijan jopa todellisille villikissoille.

Mitkä raaputuspostit ovat erityisen suosittuja?

Tectake-kissapuut, joissa on sisäänrakennetut putket, ontelot, kaukalot ja makuualueet, ovat erityisen suosittuja . Niitä ei käytetä vain kynsien teroittamiseen, vaan myös piiloon, nukkumiseen ja leikkimiseen. Ja jälkimmäiseen löytyy myös erilaisia ​​pienempiä pelielementtejä, joita ei pidä aliarvioida kissojen viihdearvon suhteen. Varsinkin taidokkaasti suunniteltujen raaputustolppien kohdalla kannattaa kuitenkin varmistaa, että kokoamisohjeet ovat ymmärrettävät, jotta hauskuus ei lopu ennen kuin se voi alkaa.

Raapimistolpan korkeus ja sijainti

Matalat ja keskikorkeat raapimistolpat sopivat erityisesti nuoremmille kissoille: Kissanpennut oppivat kiipeämään kissan raapimispylvääseen melko nopeasti - mutta irti pääseminen vaatii harjoittelua. Putoamisen aiheuttamien vammojen välttämiseksi sinun ei siksi pidä yrittää säästää rahaa ja laittaa korkealle raapimistolpalle heti. Tämä on parasta säästää myöhempää käyttöä varten. Lattiasta kattoon ulottuvat mallit ovat oikea valinta, varsinkin jos taloudessa asuu useita (aikuisia) kissoja: jokaiselle kissalle on täällä oma paikka. Vanhojen kissojen kiipeämistä ylös ja alas portaita sisältävän puun läpi tulisi tehdä helpommaksi. Tämä suojaa ikääntyneiden niveliä ja mielialaa.

Vinkkimme: Kissat haluavat olla siellä, missä heidän ihmiset ovat. Valitse siksi kissan raapimispuu, joka sopii hyvin olemassa olevaan elinympäristöösi ja anna sille keskeinen paikka olohuoneessa. Silloin kissasi ottaa mielellään vastaan ​​hänen raapimispuunsa.