Kiillotuskoneet

Sort by
Hinta
Kategoriat
Väri
Material

Kiiltoinen viimeistely työpajaan – mitä hyötyä kiillotuskoneesta on?

Auton tai moottoripyörän suojaavan ja kauniin viimeistelyn palauttamiseksi kiillotuskone on työkalu, joka helpottaa työtä huomattavasti verrattuna käsin kiillottamiseen. Lyhyt ote laitteista ja niiden sovelluksista erilaisista käytännön asioista helpottaa ostopäätöstä.

Mitä hyötyä kiillotuskoneesta on?

Kiillotuskoneet sopivat antamaan pintojen maalipinnoille uutta eloa. Jos ympäristön, pölyn, hiekan tai muiden aineiden pitkäaikaiset vaikutukset ovat saaneet maalin haalistumisen, pinta voidaan tehdä uudelleen kiiltäväksi sopivilla kiillotusaineilla ja suojavaikutus uusiutuu. Pienetkin naarmut voidaan poistaa kiillotuksen aikana ilman uutta maalia. Rakenteen, toimintojen ja suorituskyvyn erot ratkaisevat, sopiiko kone ammattilaisille vai kotipajaan.

Mikä on kiillotuskoneen oikea nopeus?

Moottoripyörän tai auton kiillotuskoneen sopivaa nopeutta voidaan säätää eri nopeuksilla. Aluksi tulisi olla saatavilla pieni kierrosluku, alle 1 000 kierrosta minuutissa, jotta kiillotusaine jakautuisi tasaisesti. Liian suuri nopeus yhdessä liian karkeiden tyynyjen kanssa on haitallista maalille.

Pyöriville kiillotuskoneille maksiminopeus 3000 rpm on sopiva, koska koneiden vaikutus on voimakkaampi kuin epäkeskolaitteiden. Epäkeskisellä kiillotuskoneella yli 6 000 rpm:n suorituskyky voi olla varsin hyödyllinen. Oikea nopeus riippuu tyynyjen kovuudesta ja koosta. Puhtaan kiillotusvaikutuksen saavuttamiseksi on suositeltavaa aloittaa pienillä kierroksilla. Näin saadaan oikea nopeus kiillotusaineelle.

Mikä on epäkeskinen kiillotuskone?

Epäkeskisessä kiillotuskoneessa pyörimisliikkeeseen liittyy värähtely eli kiillotuslaikan vaihteleva liike. Liike perustuu manuaalisen levityksen luonnolliseen liikkeeseen ja sen aiheuttaa joko ns. positiivinen käyttö tai keskipakovoimat. Epäkeskinen kiillotuskone on vähemmän tehokas kuin pyörivä kone, mikä ei ole negatiivinen näkökohta tässä yhteydessä. Hitaampi liike antaa sinulle aikaa kokeilla vaikutusta. Myös pinnan lämpötilat pysyvät alempana, mikä heikentää myös hologrammivaikutelmaa eli auringossa näkyviä ympyräjälkiä maalissa. Aloittelijat käyttävät näitä laitteita käsityöhön perehtymiseen. Jokainen, joka jatkuvasti työntää epäkeskokiillotuskonetta sen suorituskyvyn rajoihin, voi myöhemmin vaihtaa pyörivään koneeseen.

Mitä kiillotuskoneen pitää pystyä?

Auton kiillotuskoneen on siirrettävä laitteeseen kiinnitettyä levyä eri vaiheissa. Koneet toimivat joko kaapelilla tai akulla. Akusta energiaa käyttävillä laitteilla on suuria etuja joustavina työmenetelminä. Kiillotuskoneissa tulee olla vaihdettava levy, joka pystyy pitämään erikokoiset ja -paksuudet ns. tyynyt, nahkat tai nahkat. Joissakin laitteissa on hyödyllinen suojalaite, joka varmistaa, että laite ei käynnisty uudelleen itsestään, jos virtalähde lakkaa ja käynnistyy uudelleen.

Mitä lisälaitetta tarvitset kiillotuskoneeseen?

Koneella kiillotettaessa käytetään vaihdettavaa lisäosaa, joka levittää nestemäisen kiillotusaineen tai tahnan ja saa sen liikkeelle. Pehmeät tyynyt riittävät saavuttamaan tarvittavan vaikutuksen puhtaalla korjauksella, eli kiillotuksella poistamatta naarmuja. Naarmun korjaamisen yhteydessä karkeat tyynyt vastaavat maalipinnan poistamisesta tietyiltä alueilta. Tämä on tarpeen naarmun ympäriltä olevien reunojen visuaaliseksi rikkomiseksi ja sen haalistumiseksi.

Koko on myös ratkaiseva vaikutuksen kannalta. Esimerkiksi pyörivällä koneella suuret tyynyt sopivat tehostamaan vaikutusta. Epäkeskokoneella vaikutus lisääntyy pienemmillä tyynyillä, koska värähtelevän liikkeen vaikutukset heikkenevät. Hyvien mallien mukana tulee lisälaitteita lisävarusteina.

Mitä kiillotusainetta tarvitset kiillotuskoneeseen?

Kiillotusainetta on saatavana nestemäisessä muodossa pulloissa tai kiillotuspastana. Millä aineella on paras vaikutus kiillotuksessa, on subjektiivinen kysymys. Eri aineet sopivat erilaisille maaleille. Kiillotusaineen tyyppi on myös tärkeä. Korkeakiiltoiseen kiillotukseen käytetään erilaisia ​​keinoja kuin hienojakoiseen kiillotukseen.